Op maat bezielde begeleiding voor bedrijvenBezielde begeleiding voor managers

Bezielde begeleiding voor managers is de resultaat van meer dan tien jaar ervaring met managers en executives uit alle bedrijfstakken. Mijn visie is dat ik oprecht geloof dat je als manager het beste uit jezelf wilt halen en ook het beste uit jouw team. In de praktijk valt dit vaak tegen, ook doe je enorm je best. De gemiddelde manager vergaart veel vakkennis in zijn loopbaan maar ontwikkelt zich veel minder op het gebied van zelfbewustzijn en mensenkennis. Deze heb je echter nodig om in je kracht te staan als manager en om leiding te geven met zelfvertrouwen en authenticiteit.

Het belang van het investeren in zelfbewustzijn en mensenkennis?

Als je in een leidinggevende positie bent, realiseer je je dan dat je in een spagaatpositie zit? Je moet zowel verantwoording afleggen aan je eigen baas als leiding geven aan je eigen team. Als het je lukt om daar een balans in te vinden, trekt vaak de druk van je privéleven je weer uit balans. Je moet veel balletjes in de lucht zien te houden en psychisch gezien is dit veel gevraagd. Je komt jezelf eerder of later tegen wat kan leiden tot overspannenheid en in de ergste gevallen burnout.

bezielde begeleiding voor managersHet ontwikkelen van meer zelfbewustzijn en mensenkennis kun je zien als een medicijn. Het is een tegengif voor de onderliggende onzekerheden en angsten die elke mens (inclusief elke manager) in zich heeft.

We kunnen allemaal vrezen dat we niet (goed) genoeg zijn of dat we afgewezen kunnen worden en tegelijkertijd verlangen we allemaal naar erkenning en waardering. Op basis daarvan kunnen ongezonde en niet efficiënte dynamieken makkelijk ontstaan tussen jezelf als manager en je eigen baas en tussen jezelf en (bepaalde) medewerkers. Dit gaat ten koste van efficiëntie, productiviteit, oprechtheid, respect voor elkaar en authenticiteit. Kortom, je haalt niet het beste uit jezelf en dat maakt het onmogelijk om het beste uit je team te halen.

Kortom, als manager kun je niet voorkomen dat gevoelige snaren in je geraakt gaat worden, het is heel menselijk en je hoeft je daarvoor niet te schamen. Wat wel verstandig is om persoonlijke begeleiding te vragen zodat je je weg hierin kunt vinden.

bezielde begeleiding voor managers
‘Het probleem ligt nooit buiten jezelf maar altijd binnen jezelf.’

Bezielde begeleiding

Bezielde begeleiding voor managers is een op maat aanpak die jou gaat helpen het beste uit jezelf te halen waardoor je ook het beste uit je team kunt halen. De begeleiding combineert technieken uit:

 • hypnotherapie om onbewuste blokkades op te ruimen een je innerlijke kracht meer naar buiten te brengen.
 • mindfulness om evenwichtiger in het leven te staan en beter om te gaan met stressvolle situaties.
 • systemisch werk om je interpersoonlijke werk- en privérelaties beter te begrijpen en daar bewuster mee om te gaan.
 • mindpower technieken om de kracht van je geest te kanaliseren.

De begeleiding is empathisch, eerlijk en helder.

bezielde begeleiding voor managersVoor wie is deze begeleiding?

 • je wilt als manager in je kracht staan en authenticiteit uitstralen
 • je wilt vol zelfvertrouwen presentaties geven, vergaderingen voorzitten, etc.
 • als medewerker uw communicatieve vaardigheden (beter) benutten
 • uw team effectief coachen en aansturen
 • een positieve groepsharmonie in jouw team, of jouw bedrijf
 • als medewerker zelfverzekerd in gesprek met de leidinggevende
 • verbeteren van jouw prestaties, meer succes in uw werk

Hoe ziet een begeleidingstraject eruit?

De eerste stap is in een intakegesprek waarin de tijd genomen wordt om helder te begrijpen waar je tegen aan loopt en wat de onderliggende oorzaken daarvan zouden kunnen zijn. Dit maakt deel uit van het bewustwordingsproces.

bezielde begeleiding voor managersIn de vervolgsessies wordt er specifiek gewerkt aan de innerlijke blokkades die het gewenste gedrag in de weg zitten. De begeleiding is kortdurend en effectief. De consulten duren 70 minuten en je hebt gemiddeld 6-7 sessies nodig. Verder is het gebruikelijk om thuis te luisteren naar meditatie- en/of visualisatie-oefeningen. Dit versterkt het proces.

Investering

De investering per sessie bedraagt €150,-. Een sessie mag kosteloos geannuleerd/verplaatst worden tot uiterlijk 48 uur van tevoren. Als je een sessie afzegt binnen 48 uur worden de kosten in rekening gebracht.

Combineren met een mindfulness- of compassietraining?

Het is ook mogelijk om een begeleidingstraject te combineren met het volgen van een mindfulness- en/of compassietraining. Dit kan zowel individueel als in groepsverband. De praktijk leert dat dit een krachtige combinatie is.

Werkgevers

Werkgevers hebben baat bij gezonde medewerkers en een laag ziekteverzuim. Op basis van de wet Verbetering Poortwachter en de Arbeidsomstandighedenwet hebben veel werkgevers budget voor ziekteverzuimpreventie. Daarnaast is er ook sprake van een opleidingsbudget. Vraag je werkgever een tegemoetkoming in – of volledige vergoeding van – de kosten.

Contact

Voor meer informatie of het maken van een afspraak kun je een e-mail sturen naarjustin@modernehypnotherapie.nl of je kunt bellen naar 06-012560631.

terug