counseling

Counseling


Counseling is een laagdrempelige en praktische vorm van hulpverlening. De overtuiging dat ‘ieder mens alles in zich heeft voor positieve verandering’ staat in de begeleiding centraal. Ik begeleid je in je zoektocht naar het antwoord op je (levens)vragen en stimuleer ik je om verantwoordelijkheid te nemen voor je eigen leven en de keuzes die je daarin maakt. Ik geef les aan de Academie voor Psychodynamica en ik zeg altijd tegen de studenten ‘onderschat niet het belang van oprechte belangstelling en mindful luisteren.’ Ieder mens heeft daar veel behoefte aan, dat je het gevoel krijgt dat je begrepen, erkend en gezien wordt. In het geven van counseling staat dit centraal in mijn werkwijze.

counselingHoe werkt counseling?

Tijdens individuele gesprekken krijg je inzicht in je gevoelens en gedachten, en hoe deze van invloed zijn op je huidige situatie. Hiermee wordt duidelijk welke mentale blokkades jou in de weg staan.
Vervolgens begeleid ik je om vanuit een nieuwe, positieve denkrichting keuzes te maken die je wèl energie geven en die je brengen waar je wilt zijn. In het begeleidingstraject fungeer ik als klankbord, spiegel, vertrouwenspersoon en coach. Counseling is praktijk- en doelgericht; hierdoor zijn concrete resultaten vaak al na enkele gesprekken merkbaar. Gemiddeld zijn 4 tot 6 sessies voldoende om je weer op weg te helpen.

counselingVoor wie is counseling geschikt?

Counseling is geschikt voor mensen met emotionele problemen of (levens)vragen op het gebied van het eigen functioneren. We hebben in iedere levensfase vrijwel dagelijks mee te maken met veranderingen. In de meeste gevallen leiden veranderingen tot nieuwe uitdagingen, groei en persoonlijke ontwikkeling. Veranderingen kunnen er echter ook voor zorgen dat we uit balans raken. Wanneer deze situatie (te) lang aanhoudt, kunnen een verlies aan levenslust, vage pijnklachten en het idee ‘vast te zitten’ zorgen voor een onbestemd of zelfs opgebrand gevoel. Ik kan je helpen om het balans te herstellen.

Behandelingstraject

Het is gebruikelijk wekelijks af te spreken in het begin van de counseling. Na een aantal sessie’s kan de frequentie veranderd worden in om de 2 weken

De eerste consult is altijd een intakegesprek. De consulten duren 70 minuten.

Kosten

Onderstaande kosten gelden ook voor het intake en zijn vrijgesteld van btw voor alle individuele consulten:

Particulier tarief: € 100,- per consult
Zakelijk tarief: € 135,- per consult

LET OP! Betalingen van de sessies bij voorkeur met pin. Kosteloos annuleren tot uiterlijk 48 uur van tevoren.

Vergoeding

Steeds meer verzekeraars vergoeden deels of volledig de kosten van de therapiesessies. Voor meer informatie daarover neem a.u.b. contact met mij op.

Contact

Voor meer informatie of het maken van een afspraak stuur een e-mail naar justin@modernehypnotherapie.nl of bel naar 0612560631

terug