mindfulness en coaching op maat
Mindfulness op maat


Mindfulness op maat is een krachtige combinatie die zich richt op het herstellen en onderhouden van de balans in jezelf. Zoals Kabat-Zinn dat zo mooi zegt, ‘ We kunnen de golfen niet stoppen, maar we kunnen ze wel leren surfen.’ Daar gaat het om! Leren omgaan met de uitdagingen in het leven en op je werk, dat je het beste uit jezelf kunt halen met meer innerlijke rust en balans. Verder gaat het om:

  • tot jezelf komen
  • leren ontspannen
  • je grenzen leren voelen en aangeven
  • minder in je hoofd en meer in je lijf
  • leven met bewuste aandacht voor wat er ‘nu’ is
  • leren omgaan met de uitdagingen in je leven
  • een milder, accepterende houding ontwikkelen t.o.v. jezelf

Twee trajecten

Mocht de combinatie van mindfulness en coaching je aanspreken zijn er twee mogelijke trajecten:

  • Individuele mindfulness training: Wanneer je niet mee kunt of wilt doen aan een mindfulness groepstraining dan is het mogelijk om een individueel begeleid mindfulness programma te volgen. Het gaat om 8 sessies van 1,5 uur waarin we oefeningen doen, je ervaringen doornemen en de thuis oefeningen bespreken. We gebruiken het mindfulness werkboek maar dan meer toegespitst op jouw individuele situatie.

De kosten: €1.200,- 

  • Mindfulness en coaching op maat: Dit traject bestaat meestal uit 5-8 sessies van 60-70 minuten. De inhoud van het traject wordt aangestuurd door dat wat aandacht nodig heeft. Je kunt alles inbrengen waarmee je zit of tegen aan loopt. Je wordt op een mindful manier gecoacht.

De kosten: €150,- per sessie 

Iets meer over mindfulness

De basis van Mindfulness is aandacht brengen in de enige tijd die we hebben om te leven: het huidige moment, ‘hier’ en ‘nu’.  Je bewust zijn van wat er gebeurt. Zonder aandacht missen we een zee van rijke ervaringen, dus het leven zelf! Vaak leven we op de automatische piloot en reageren vanuit oude patronen. Wij worden meegenomen door allerlei gedachten, we maken ons zorgen en herbeleven frustraties of lopen de hele tijd te mokken. Het huidige moment wordt amper ervaren omdat we er vaak niet helemaal bij zijn want wij hebben het druk, druk, druk. Dat kost energie, geeft spanning en is niet effectief. Je productiviteit gaat omlaag.

mindfulness en coaching Onthaasten

Door aandacht te geven aan wat we doen terwijl we het doen en door te onthaasten, komen we thuis in het leven zelf. Dat geeft energie en ontspanning en is wel effectief en productief.

Evidence based

Er zijn inmiddels honderden studies die de effectiviteit van mindfulness bewijzen. Deze onderzoeken laten zien dat verbetering van kwaliteit van aandacht leidt tot een verbetering van kwaliteit van leven. Tevens transformeert mindfulness de manier waarop je naar jezelf en naar de wereld kijkt en daar vervolgens op reageert.

Justin Cooper

Justin Cooper heeft al meer dan 20 jaar ervaring als therapeut en coach en heeft meer dan honderd mindfulness, heartfulness en compassie trainingen gegeven. Hij geeft mindfulness & coaching op maat in Amsterdam west. Je bent in goede handen.

Contact

Voor meer informatie of het maken van een afspraak kun je een e-mail sturen naar justin@modernehypnotherapie.nl of je kunt bellen naar 0612560631

terug