relatietherapieRelatietherapie


Als je naar deze pagina kijkt is de kans groot dat je relatie vast zit en je geen raad meer weet hoe je verder kunt. Je weet alleen dat het niet langer door kan gaan zoals het nu gaat. Het kost te veel energie. De relatie voelt niet meer zoals het vroeger voelde, er is iets veranderd, misschien jij, je partner of allebei? Je zoekt hulp omdat jullie er zelf niet uit kunnen komen. Relatietherapie kan jullie helpen.

Hoe kan ik jullie helpen? 

Ik ervaar het geven van relatietherapie als volgt: ik help jullie de liefde die je voor elkaar hebben weer te laten stromen. Bij een relatie die vast zit, wordt de stroom van liefde afgeknepen door o.a. irritatie, boosheid, verwijt, verdriet en frustratie. Ik kan je helpen hieruit te komen als volgt: Ik leer je onder meer in te zien hoe jullie kunnen communiceren zonder daarbij bevooroordeeld te zijn of elkaar verwijten te maken. Ik leer je verantwoordelijkheid te nemen voor je gedachten, gevoelens en je behoeftes… kortom dat je trouw blijft aan jezelf en je eigen beleving. Alles wat je denkt, voelt en ervaart hoort bij jou, dit is jouw waarheid en alles wat je partner denkt, voelt en ervaart hoort bij hem of haar, dat is hun waarheid. Een van de gouden regels van een succesvolle relatie is dat een relatie altijd drie waarheden heeft, dat zijn de belevingen van beide partners en de waarheid die er tussen in zit. Als je jullie relatie een echte kans wilt geven is het belangrijk de waarheid in het midden te ontdekken. Daar vanuit ontstaat begrip, respect, mededogen, ruimte en vergeving. Met andere woorden de liefde gaat weer stromen. Dit is het doel van relatietherapie.

relatietherapieMijn houding als relatietherapeut

Ik geloof niet dat een relatie altijd goed moet komen, er is een mogelijkheid dat jullie relatie het niet gaat redden in de toekomst…. maar dat geldt voor ons allemaal, ook ben je nu gelukkig in een relatie. Het is niet mijn streven als relatietherapeut om ervoor te zorgen dat jullie bij elkaar blijven, het proces wordt dan geforceerd. Het uitgangspunt is dat ik niet van tevoren weet wat het beste is voor jullie. Ik kies er bewust voor om niet meteen klacht- of oplossingsgericht te werken want dat gaat ten koste van de delen van jullie die weinig vertrouwen meer in de relatie hebben. Deze delen moeten juist gezien, erkend en begrepen worden en dat vraagt om een veilige, open en empathische verbinding en ruimte. Ik nodig jullie uit om wezenlijk in contact te komen met je diepe gevoelens en behoeften, je kwetsbaarheden en je pijn, je hoop en je wensen. Dan begint pas de echte communicatie. Van daaruit wordt het steeds duidelijker wat de mogelijkheden zijn tot verzoening en wanneer deze ruimte blijkt te ontbreken begeleid ik jullie in het proces van uit elkaar gaan. In de praktijk komt dit weinig voor.

Wat is mijn werkwijze?relatietherapie voor vrouwen

Ik werk op zowel een praktische als holistische manier. Praktisch in de zin dat alles wat je leert in de sessie’s toepasbaar moet zijn in je dagelijkse leven. Holistisch in de zin dat je bewust wordt van de verschillende aspecten van je relatie (emotioneel, mentaal, fysiek en spiritueel) en de eventuele blokkades die eraan ten grondslag kunnen liggen. Ik gebruik meerdere technieken en methoden vanuit o.a. hypnotherapie, EFT, systemisch werk (familieopstellingen), counseling, mindfulness en compassie en gestalt.

Iedereen is welkom

In het geven van relatietherapie maakt het niet uit wat je seksualiteit of geloof is of hoe oud je bent. Ik heb veel praktijkervaring met het begeleiden van alle mogelijke relatievormen en alle leeftijden. Als therapeut ben ik open en niet bevooroordeeld. Ik kies er bewust voor om twee mensen, twee individuen te zien die van elkaar houden en die begeleiding nodig hebben in hun relatie. Ik help je graag.

Behandelingstraject

De holistische benadering van relatietherapie werkt op een dieper bewustzijnsniveau door dan de meeste andere therapieën en is daardoor duurzaam, succesvol en in vele gevallen kortdurend. Het is gebruikelijk wekelijks af te spreken in het begin van de therapie. Na een aantal sessie’s kan de frequentie veranderd worden in om de 2 weken.

De eerste consult is altijd een intakegesprek. De consulten duren 75 minuten.

relatietherapie seniorenKosten & Betaling

De kosten per sessie zijn €160,- inclusief btw en gelden ook voor de intake

Betaling via Tikkie na de sessie.

Annuleringsvoorwaarden

LET OP! Kosteloos annuleren tot uiterlijk 48 uur van tevoren. Binnen 48 uur worden de volledige kosten in rekening gebracht.

Vergoeding

De sessies worden niet vergoed.

Contact

Voor meer informatie of het maken van een afspraak stuur een e-mail naar justin@modernehypnotherapie.nl of bel naar 0612560631

terug