Blokkades omtrent seksualiteit en iintimiteit
Blokkades omtrent seksualiteit en intimiteit


Intimiteit en seks zijn waarschijnlijk de gevoeligste aspecten van het leven waarin je geconfronteerd kunt worden met onzekerheid en angst. Blokkades omtrent seksualiteit en intimiteit komen vaak voor bij zowel vrouwen als mannen maar gelukkig kun je daar wat aan doen

seksualiteit en intimiteit

Tijdens seksuele intimiteit kun je instinctmatig een muur om je heen bouwen als er oude emotionele en/of fysieke pijnen in je worden geraakt uit vroegere ervaringen (vaak uit de kinderjaren). Als deze oude pijnen en verdriet onbewust geactiveerd worden, kunnen er verschillende seksuele beperkingen en blokkades ontstaan. Bijvoorbeeld; je kunt jezelf laten “bevriezen” en je gevoelens uitschakelen om geen pijn en/of emotie te voelen, of je kunt alle respect voor je lichaam verliezen. Daarnaast kun je heel passief zijn en hopen dat het seksuele contact snel voorbij zal zijn met als gevolg dat je daarbij weinig voelt. Dit zijn allemaal strategieën om seksueel contact te voorkomen of om voor jou het beste met seksuele intimiteit om te gaan. Dit betekent echter niet dat je nooit van jouw seksualiteit en intimiteit zou kunnen gaan genieten. Het is echt voor iedereen mogelijk om te leren genieten van seksuele intimiteit -verandering is dichterbij dan je denkt.

Verslag van een cliënt

“Justin was de eerste persoon die ik in vertrouwen kon nemen na jaren lang worstelen met persoonlijke pijn betreffende mijn ongemak met seksualiteit en intimiteit, zelfs in liefdevolle relaties. Ik worstelde zowel emotioneel als fysiek en de geslachtsgemeenschap bleef voor mij een enorme intense ervaring die mij vaak in tranen liet. Ik voelde dat het niet mogelijk was om in contact te komen met mijn seksuele verlangens en van mijn seksualiteit te genieten.

blokkades omtrent seksualiteit en intimiteitTijdens intieme momenten raakte mijn lichaam vaak bevroren van angst en ik kreeg vaak paniekaanvallen. Op een gegeven moment vroeg ik me af of ik een slachtoffer van seksueel misbruik was geweest, alhoewel ik me helemaal niet kon voorstellen dat dit het geval zou zijn geweest. Ik koos voor hypnotherapie om het rationele denken te omzeilen zodat ik in contact zou kunnen komen met herinneringen die ik misschien had weggestopt. In mijn allereerste sessie kwam er een geseksualiseerd beeld van mijzelf als klein kind naar boven. Dit bevestigde dat mijn angsten niet irreëel waren.

Hypnotherapie hielp mij mijn innerlijk kind te leren kennen en te communiceren met dat gedeelte van mij dat zich eenzaam en in de steek gelaten voelde. Door te kunnen praten over familieleden in een omgeving waarin ik alleen trouw aan mijzelf moest zijn, hielp dit mij in te zien hoe disfunctioneel mijn persoonlijke relaties waren. Ik begon een nieuwe solidariteit te ontwikkelen met mezelf waardoor ik beter voor mezelf ging zorgen en mijzelf op de eerste plaats leerde te zetten. Met dit toenemende gevoel van zelfwaarde en bekwaamheid om te kunnen gaan zeggen waaraan ik behoefte had, begon ik te leren veranderen en zelfs van destructieve relaties weg te lopen.

Daarnaast begon ik mijn emoties op een dieper niveau toe te laten en, gedurende enkele sessies over een lange periode, werd het duidelijker dat ik seksueel misbruikt was toen ik maar 3 jaar oud was. Dankzij Justin’s counselingtechnieken en bekwaamheid om een veilige ruimte te creëren, kon ik veel ingehouden boosheid en pijn loslaten. Justin moedigde mij aan om te terug te gaan naar passieve momenten en deze te veranderen in momenten van verzet. Dit vond ik zeer helend en hielp mij de moed te vinden om mijn verleden te accepteren.

Voor de eerste keer in mijn leven kon ik praten met mijn familie en vrienden over mijn problemen en zelfs de seksueel misbruik. Het loslaten van mijn lichaam’s geheime seksuele pijn heeft mij in contact gebracht met mijn eigen seksualiteit en verlangens. Ik geniet nu van een liefdevolle en expressieve seksuele relatie – de soort relatie waarover ik heel lang heb gedroomd.”

Verder staat alle praktische informatie over de kosten, vergoeding & contactgegevens op de hoofdpagina integratieve hypnotherapie.

terug