HSPHypnotherapie en HSP – Hoog Sensitieve Personen


Ik heb veel ervaring met hoog sensitieve personen (HSP). Ik ben namelijk ook HSP en heb mijn eigen ontdekkingstocht achter de rug wat betreft mijn eigen gevoeligheid en sensitiviteit. De combinatie van te veel prikkels en energieën op je afkomen en een ingebouwde verdedigingsmechanisme die er voor zorgt dat je je terug trekt of juist druk wordt. Als kind zijnde zou ik me terug trekken naar de toilet en daar een tijdje blijven. Ik heb dit jaren lang gedaan zonder me te realiseren dat ik last had van de prikkels en energieën van mijn familie. Daar ben ik pas veel later achter gekomen.

Het is goed en gezond om te leren omgaan met je eigen HSP eigenschappen en de kracht uit je sensitiviteit te halen en daar is het nooit te laat voor. Erkenning is een geweldig medicijn, zodra je onder ogen ziet dat je hoog sensitief bent, kan het een enorme verademing zijn. Heel veel puzzelstukjes vallen op zijn plaats.

Dat is mooi omdat er werk aan de winkel is m.b.t. hoe je hebt leren omgaan met jouw gevoeligheid. Dit levert namelijk veel stress op. Tussen de 80 en 90% van de stress en ongemak die je ervaart omtrent HSP zijn komt door de manier waarop je reageert op de prikkels en indrukken die te veel zijn waarbij de interne reactie uit de hand dreigt te lopen. Het is daardoor belangrijk dat het beeld van jezelf en de onderliggende emotionele lading en/of pijn omtrent HSP zijn waar mogelijk getransformeerd worden. Kortom, wat je klein en onzeker maakt moet ontkracht en/of getransformeerd worden en daar in de plaats komen nieuwe positieve en opbouwende associaties die je dienen en helpen de kracht uit je HSP te halen.

HSPVerder is het belangrijk dat je bewuster wordt van je grenzen, wat is van jou en wat is van een ander. Daar worstelen alle HSP’ers mee. Een cliënt van mij had daar een heel mooi beeld voor: Zij doet s’ochtends haar eigen parfum op maar in de loop van de dag raakt zij kwijt hoe haar eigen parfum ruikt – het is net alsof zij een parfumwinkel binnen gegaan is en heel veel verschillende parfums uitgeprobeerd heeft en kan niet meer onderscheiden welke van haar is. Klinkt dit bekend? Dan ben je op het goede adres.

Verder staat alle praktische informatie over de kosten, vergoeding & contactgegevens op de hoofdpagina integratieve hypnotherapie.