HypnotherapieJustin Cooper


Mijn werk heeft altijd gevoeld als een uit de hand gelopen hobby/passie.  Ik ben in 1990 begonnen als hypnotherapeut, geef ook relatietherapie, begeleiding bij levensvragen en (familie)opstellingen.

Met ingang van september 2023 heb ik besloten om een jaar sabbatical te nemen van individuele sessies en relatiebegeleiding. Wees welkom op een van mijn trainingen/workshops.

Ik geef retraites en workshops en ben als docent verbonden aan de Academie voor Psychodynamica waar ik lessen verzorg in hypnotherapie, mindfulness, innerlijk kindwerk en systemisch werk. Vanaf eind 2023 geef ik samen met Nicole van Leeuwen een verdiepende, jaartraining, Het pad van de ziel.

Justin CooperIk ben gespecialiseerd in het helen van de moederwond en vaderwond, of breder gezegd, het helen van de wonden in het vrouwelijke en mannelijke, de bouwstenen van het leven en van elk systeem. Daar gaan mijn eigen retraites over.

Ik werk vanuit de directe ervaring van wat ik waarneem in mijn lichaam afgestemd op de intelligentie en het bewustzijn van het wetende veld. Dit vanuit een diepe verbondenheid met de natuur, het sjamanisme en de alchemie van leven.

Sinds 2000 heb ik me ontwikkeld tot alchemist, wat simpel gezegd over belichaamde (gegronde) spiritualiteit gaat. Dit geeft een diepe bedding aan mijn werk waar ik heel dankbaar voor ben.

Mijn visie

Het is mijn persoonlijke visie dat ieder mens beschikt over een zelf-helend en transformatief vermogen om de kwaliteit van het leven enorm te verbeteren en zelfs problemen en klachten op te lossen. Net zoals je een auto leert te rijden en daardoor zelfstandiger en onafhankelijker wordt, kun je dit zelf-helende vermogen ook leren gebruiken om achter het stuur te zitten van je eigen leven. Wat hoog in de vaandel staat van mijn werk is:

  • Transparantie, helderheid en eerlijkheid: ‘Let’s cut the bullshit and talk about what’s really important’
  • Authenticiteit: Je licht laten zien in plaats van de lampenkap; de lampenkap is dat wat je denkt je moet zijn en het licht is je authentieke zelf.
  • Integratie en heelheid:  Je onvolkomenheden en kwetsbaarheden integreren in jezelf en deel laten uitmaken van je heelheid. Dit versterkt je weerbaarheid en innerlijke stabiliteit.
  • Van stagnatie naar stromen: De controle leren loslaten en je leven laten stromen
  • Werken vanuit liefde: Uiteindelijk komt het allemaal op liefde neer, het is geen luxe om van jezelf te houden, het is een noodzaak

Erkenning en registratie


Hieronder staat informatie over hoe ik als therapeut en trainer erkend ben en bij wie ik geregistreerd ben:

  • Ik sta geregistreerd als erkend therapeut bij CAT (Collectief Alternatieve Therapeuten)

  • Ik sta voor de PsBK geregistreerd bij de Stichting Hoger Onderwijs (SHO).

  • Ik heb een AGB Zorgverlenersnummer en Praktijkcode

CrKBO geregistreerd docent

  • Ik ben geregistreerd docent bij de CrKBO.

  • Mijn praktijk staat bij de KvK Amsterdam geregistreerd onder nummer: 343.39.384

Klacht- en tuchtrecht

Ik sta ingeschreven bij de Geschilleninstantie Alternatieve Therapeuten (GAT)

BTW

NL002372556B67