HypnotherapieJustin Cooper


Ik ben geboren in Engeland en woon sinds 1997 in Nederland waar ik me helemaal thuis voel.  Na dat ik cum laude afstudeerde in communicatiewetenschappen heb ik carrière gemaakt in de wereld van redactie en journalistiek. Na een aantal promoties bevond ik mezelf als redacteur van een groep Engelstalige tijdschriften. Terwijl mijn ego daardoor enorm gestreeld werd, werd mijn lichaam steeds meer belast. Een heel sterk verantwoordelijkheidsgevoel gekoppeld met perfectionisme en het altijd goed willen doen zorgden ervoor dat ik niet naar mijn lichaam luisterde en alsmaar door ging. Zelfs toen ik ernstige rugklachten kreeg en amper naar mijn werk kon lopen moest ik van mezelf alsnog alle deadlines halen.… Tot een dag dat ik door de pijn werkelijk niet meer achter de computer kon zitten en nauwelijks meer een stap vooruit kon zetten.

Ik werd gedwongen om aan de bel te trekken en ben in behandeling gegaan bij een chiropractor. Door een verkeerde behandeling ben ik bijna in een rolstoel beland.

Ik moest geopereerd worden en toen ik wakker werd na de operatie kon ik helemaal niks voelen in mijn onderlijf. Mijn leven stond op zijn kop en ik raakte acute depressief, ik liet niemand dichtbij, zelfs mijn ouders niet. Het voelde alsof ik had gefaald en dat mijn leven niets meer waard was.

Justin CooperIn de dagen die volgden schatten de artsen in dat ik langzamerhand wat gevoel zou terug krijgen in mijn benen maar dat mijn mobiliteit enorm beperkt zou blijven. Ik zou nooit meer snelle en grote bewegingen kunnen maken met mijn benen: rennen, sporten en fietsen waren volgens de artsen verleden tijd.

Tijdens deze donkere dagen bereikte ik op een gegeven moment de bodem van mijn zinloze bestaan en vanuit het niets wist ik intuïtief wat ik moest gaan doen. Mijn intentie was super scherp, ik had maar één focus. Ik begon te visualiseren dat ik weer kon lopen en rennen, fietsen en spelen als een kind. Dit deed ik keer op keer, honderden keren per dag. Het voelde alsof ik voor het eerst in mijn leven het heft in eigen handen nam en deze les is één van de belangrijkste levenslessen die ik ooit heb mogen leren: Luisteren niet naar anderen, luister naar jezelf! Langzaam maar zeker leerde ik opnieuw te lopen.

Een half jaar later was ik sterk genoeg om andere belangrijke stappen te zetten in mijn leven en verhuisde ik naar Nederland op de bonne fooi. Ik kende niemand, sprak de taal niet, alles was mij totaal onbekend. Het enige wat ik zeker wist was dat ik een nieuwe richting op moest in mijn leven, een weg waarin mijn persoonlijke ontwikkeling centraal moest staan waarin er ruimte was voor bewustwording en zingeving. Ik volgde veel cursussen en workshops op dit gebied en voltooide ik de 4-jarige HBO-opleiding ‘Moderne’ Hypnotherapie in 2003, inclusief twee medische basisopleidingen, aan de Academie Hypnos te Bussum.

In 2009 volgde ik de opleiding tot mindfulness trainer en geef sindsdien met veel liefde en passie mindfulness trainingen. Tevens heb ik me enorm verdiept in het beoefenen van heartfulness en zelf-compassie en geef daar ook cursussen in sinds 2010.  In 2013 voltooide ik de opleiding tot trainer ‘Mindfulness Based Compassionate Living’.

Daarnaast heb ik in 2013 een Systemische jaaropleiding en het ‘Year of Wisdom’ gevolgd gebaseerd op o.a. het werk van Bert Hellinger (familieopstellingen). In het systemische manier van werken komt al mijn kennis en praktijkervaring samen.

Naast het geven van eigen workshops in het helen van de moederwond en vaderwond (mijn grote specialisme) geef ik les in hypnotherapie, innerlijk kindwerk, systemisch werk en mindfulness aan de Academie voor Psychodynamica.

Het is mijn persoonlijke visie dat ieder mens beschikt over een zelf-helend en transformatief vermogen om de kwaliteit van het leven enorm te verbeteren en zelfs problemen en klachten op te lossen. Net zoals je een auto leert te rijden en daardoor zelfstandiger en onafhankelijker wordt, kun je dit zelf-helenden transformatief vermogen ook leren gebruiken om achter het stuur te zitten van je eigen leven. Als therapeut kan ik jou helpen om dit te bereiken.

De kwaliteit van mijn werk wordt zorgvuldig gecontroleerd door de beroepsverenigingen waarvan ik lid ben. Ik volg jaarlijks workshops, cursussen en retraites om mijn kennis en eigen ontwikkeling te voeden en verdiepen.

Erkenning en registratie


Hieronder staat informatie over hoe ik als therapeut en trainer erkend ben en bij wie ik geregistreerd ben:

  • Ik sta geregistreerd als erkend therapeut bij CAT (Collectief Alternatieve Therapeuten)

  • Ik sta voor de PsBK geregistreerd bij de Stichting Hoger Onderwijs (SHO).

  • Ik heb een AGB Zorgverlenersnummer en Praktijkcode

CrKBO geregistreerd docent

  • Ik ben geregistreerd docent bij de CrKBO.

  • Mijn praktijk staat bij de KvK Amsterdam geregistreerd onder nummer: 343.39.384

Klacht- en tuchtrecht

Ik sta ingeschreven bij de Geschilleninstantie Alternatieve Therapeuten (GAT)

BTW

NL002372556B67