hypnotherapie
Integratieve hypnotherapie voor een bezield leven


Als hypnotherapeut werk ik graag integratief, systemisch en sjamanistisch. Ik werk vanuit mijn hart met helderheid en transparantie.  Met acceptatie en compassie voor je menselijkheid en kwetsbaarheid help ik je graag om je innerlijk te bevrijden, of beter gezegd, bezield te leven.

De essentie van hoe ik werk?

Wij raken meestal verwijderd van onze hart en ziel in onze kindertijd door ons te voegen naar de buitenwereld. We passen ons aan en ontwikkelen we copingsmechanismen en strategiën om emotioneel te overleven. Deze kun je zien als een lampenkamp die onze ware licht dimt en verbergt. We worden wandelende schemerlampen.

Ik help je jouw lampenkap leren kennen als een onderdeel van je menselijkheid en ook je kwetsbaarheid. Als het laatste meer geïntegreerd wordt dan mag je lampenkap kleiner worden totdat het niet meer nodig is of alleen nodig is in bepaalde situaties. Het licht van je ziel mag weer schijnen.

Ware geluk is een belichaamd staat van zijn waarbij je bereid bent jezelf voortdurend te ontmoeten in je menselijkheid en de bewegingen en wensen van je ziel.

Je ziel wil belichaamd worden

Het is de wens van je ziel om je lijf te belichamen en vervolgens zich te wortelen in de aarde net zoals een boom dat doet. Moeder aarde is net een stopcontact voor je ziel. Zij geeft gronding en bedding en maakt het mogelijk dat je zielenenergie zich kan manifesteren in je aardse leven. Of anders gezegd, dat je ziel een geworteld bestaan krijgt waardoor je een authentiek, bezield leven kunt leiden. Voor mij is zielenenergie onlosmakelijk verbonden met levenskracht en liefde.

Hoe werk ik?

Ik werk intuītief en stem af op wat nodig is in overleg met de cliënt. Ik ontmoet je graag in de (onbewuste) stukken van jezelf waar je zelf moeilijk bij kunt komen.  Ik help je om het onzichtbare zichtbaar en voelbaar te maken zodat je daar de regie over kunt krijgen.

Verder nodig ik je uit om eigenaarschap te nemen over de verlangens van je hart. En onderweg creëren we ruimte voor wat er zich aan dient zodat alles weer een plek krijgt in jou en in jouw lichaam.

Ik heb een breed scala aan technieken en interventies tot mijn beschikking en zet deze in waar nodig (zie hieronder). Verder luister ik met heel mijn lichaam en geef oprecht terug wat ik zie en waarneem.

Justin kan haarscherp meevoelen en waarnemen, het verband leggen met het grotere geheel en dit heel duidelijk verwoorden. Het is heel knap hoe hij dat doet!

Hieronder staat meer informatie over moderne hypnotherapie, systemisch werk en sjamanistische rituelen.

Moderne hypnotherapie

Je kunt werken aan emotionele, psychische of lichamelijke klachten. Tevens is het een manier je bewuster te worden van allerlei belemmerende gedachten en gedragspatronen in je leven en je daarvan te bevrijden. Deze vorm van therapie kan helpen meer balans en zelfvertrouwen te vinden en evenwichtiger in het leven te staan.

Moderne hypnotherapie maakt gebruik van een lichte trance. Hierbij wordt een combinatie van ontspanning en gerichte aandacht gebruikt die je kunt vergelijken met dagdromen. Daardoor kun je het denken voldoende loslaten, maar toch alert en bewust blijven, om in contact te komen met diepere lagen van jouw bewustzijn.

hypnotherapieOp deze manier kom je, bijvoorbeeld, gemakkelijker in contact met vroegere ervaringen, emoties en gedachten die jouw leven kunnen beperken of blokkeren en wordt inzicht verkregen in de oorzaak van de klachten. Alle antwoorden en oplossingen zijn in jou al aanwezig. Dit gaat via het contact met het onbewuste waardoor je nieuwe bronnen van bijvoorbeeld zelfvertrouwen en innerlijke kracht kunt aanboren in jezelf.

Ik gebruik meestal een combinatie van regressietherapie, innerlijk-kind werk, visualisaties en ontspanningsoefeningen. Deze vul ik aan met systemisch werk en sjamanistische rituelen.

Systemisch werk

Systemisch werk is gebaseerd op het levenswerk van Bert Hellinger en is vooral bekend gemaakt door familieopstellingen. Het is een energetische en magische manier van werken waarbij onzichtbare verstrikkingen en problemen tussen bijvoorbeeld mensen en familieleden zichtbaar worden. Soms vervlochten in een integratieve sessie hypnotherapie, soms een hele sessie toegewijd aan een opstelling en vaak gecombineerd met een sjamanistische ritueel.

Sjamanistische rituelen

Ik gebruik graag het medicijn wiel en betrek spirit, de natuur en de elementen bij mijn werk. Er liggen veel stenen, houtjes, schelpjes en krachtvoorwerpen in mijn praktijk die allemaal van pas kunnen komen in sessies. Dit energetische werk gaat voorbij je ratio, het doet een beroep op de verborgen wijsheid in jezelf. De resultaten zijn verrassend, verhelderend, verdiepend en helend.

De sessies

De sessies duren 60-70 minuten en zijn praktijk- en doelgericht; hierdoor zijn concrete resultaten vaak al na enkele gesprekken merkbaar. Gemiddeld zijn 5 á 6 sessies voldoende om je weer op weg te helpen.

Het is gebruikelijk wekelijks af te spreken in het begin en na een aantal sessie’s kan de frequentie veranderd worden in om de 2 weken.

De eerste consult is altijd een intakegesprek.

Online sessies

I.v.m. het coronavirus is het ook mogelijk om online sessies te doen. Dit doe ik al jaren voor mensen in het buitenland met groot succes.

Voor wie is mijn werkwijze geschikt?

Wat ik te bieden heb is een helend bewustwordingsproces, ik ben niet van het plakken van een pleister op een oude wond of het bestrijden van symptomen. Mijn werkwijze is geschikt voor mensen die dieper willen kijken in het wezen van hun zijn, die merken dat hun lampenkap te strak zit en ernaar verlangen om meer bezield te leven.

Kosten

Onderstaande kosten gelden vanaf jan 2023 en zijn inclusief 21% btw :

Particulier tarief (incl. leertherapie): € 121,- per consult
Zakelijk tarief:
€ 160,- per consult

Betalingen van de sessies via Tikkie.

Annuleringsvoorwaarden

LET OP! Kosteloos annuleren tot uiterlijk 48 uur van tevoren. Als je binnen 48 uur de sessie afzegt dan worden de kosten van de sessie in rekening gebracht.

Vergoeding

De sessies worden niet vergoed.

Contact

Voor meer informatie of het maken van een afspraak stuur een e-mail naar justin@modernehypnotherapie.nl of bel naar 0612560631

terug