IK BEN LEVEN – Levenskrachtritueel cursus v.a. 15 april & 3 oktober


Met een grote innerlijke glimlach en dankbaarheid kondig ik mijn eerste cursus Levenskrachtritueel aan vanaf 15 april. Er zijn 8 online sessies en 2 losse oefen- en verdiepingsdagen verspreid over 2 maanden.

Ik kan zeggen met mijn hand op mijn hart dat het levenskrachtritueel ‘life-changing’ is. Van alles wat ik ooit heb gedaan in mijn leven heeft dit ritueel de grootse bewustzijnsshift teweeggebracht.

LevenskrachtritueelWat is het levenskrachtritueel?

Het levenskrachtritueel is een meditatie in beweging die gebruik maakt van eenvoudige bewegingen waardoor je in een diepe staat van bewustzijn komt. De bewegingen zijn gebaseerd op krachtige symbolen uit verschillende wijsheidstradities uit het Oosten en Westen en verbinden je met de totaliteit van het leven diep in jezelf.

Toen ik vier jaar geleden voor het eerst in aanraking kwam met het levenskrachtritueel, voelde ik meteen hoe krachtig het is. Het maakte iets in me wakker dat ik toen niet kon benoemen …. maar nu kan ik dat wel.

Het brengt je in verbinding met je oorsprong, je diepe natuur en je ware potentieel. Je zinkt in een ontspannen en vredig staat van zijn, je komt thuis in de totaliteit van leven dat je bent.

Hoe werkt het?

Net als andere meditatiepraktijken nodigt het Levenskrachtritueel je uit om te ontspannen en naar een diepere staat van bewustzijn te gaan, maar de manier waarop het werkt is heel anders. Ik heb persoonlijk nog nooit zoiets ervaren en ik mediteer al 30 jaar in verschillende tradities en heb vele jaren lesgegeven in mindfulness meditatie.

LevenskrachtritueelHet leren van het Levenskrachtritueel is voor mij een nederige ervaring geweest die me diep heeft geraakt en nog steeds raakt. Ik hou van de eenvoud en toch oneindige diepte.

Waar de meeste meditatiepraktijken actief gebruik maken van een vorm van focus om de geest tot rust te brengen, is het levenskrachtritueel niet iets wat je doet, het zou passender zijn om te zeggen dat het een energetisch veld van intelligentie en bewustzijn is waarin je wordt ingewijd en waar je in verzinkt.

Met andere woorden, de verborgen wijsheid en intelligentie van de symbolen ontwaakt in je onbewuste en verbindt je meer en meer met de totaliteit van leven dat je bent.

14 symbolen en 5 fasen

Dirk Oellibrandt, ondersteund door Katrien Laurens, van Life Projects in België, heeft het levenskrachtritueel gechanneld en gecreëerd als een serie van 14 bewegingen verdeeld over 5 fasen. De fasen zijn Oorsprong, Creatie, Kosmische Orde, Heling en Integratie.

Je wordt uitgedaagd om leven meer toe te laten

Wanneer je regelmatig het levenskrachtritueel oefent zul je merken dat je echt uitgedaagd wordt om leven meer toe te laten. Dat kan een intens proces zijn dat je ego niet leuk gaat vinden. Datgene wat niet meer klopt in je leven, waar je nog gehecht aan bent, komt centraal te staan op de radar van je bewustzijn. Je kunt er niet meer omheen.

Wanneer je de volle bereidheid hebt om JA te zeggen tegen de bewustzijnsshift die zich aandient dan zal het leven zich op natuurlijke wijze verder ontvouwen. Je zult dan voelen net als ik en vele anderen dat de kraan van leven meer opendraait.

LevenskrachtritueelWat geeft het je?

 • Het geeft je meer vitaliteit en levenskracht
 • Een vredig en tevreden gevoel dat leven goed is
 • Een diepe initiatie in de oorspronkelijke eenheid met hemel, aarde en de levenselementen
 • Een diepe verbondenheid met je spirituele voorouders
 • Directe aansluiting op de grote levensbron
 • Het maakt tijdloze wijsheid in je wakker

Het belang van integratie

Mocht je zelf coach, therapeut of trainer zijn zul je merken dat jouw energieveld en bewustzijn van waaruit je werkt groter en dieper wordt. Wat je doet heeft meer impact, mits het expanderende van het levenskrachtritueel geïntegreerd en belichaamd wordt. Het licht en bewustzijn moet namelijk in de materie komen en dat begint bij jouw aarde kern in je lichaam. Daar zal veel aandacht voor zijn tijdens de cursus.

Inhoud van de lessen

 • Tijdens de onlinelessen zullen we de LKR bewegingen stap voor stap leren en kun je meteen zelf thuis oefenen. Dat is de bedoelingJ
 • Je wordt als het ware geïnitieerd in het energieveld van het LKR
 • We zullen de meditaties met de symbolen zowel zittend als liggend doen.
 • Tijdens een van de live oefen- en verdiepingsdagen zullen we oefenen met de door energiemeester Tareth gemanifesteerde geluiden, specifiek resonerend met de symbolen

LevenskrachtritueelVoor wie is deze cursus?

 • Iedereen mag meedoen dus wees welkom, je hebt geen voorkennis nodig
 • Misschien heb je het levenskrachtritueel ooit gedaan en wil je er meer in verdiepen
 • Of misschien heb je ervaring met meditatie maar nog niet de juiste vorm gevonden die bij je past.
 • Of misschien ben je op zoek naar iets vernieuwends en verdiepends wat je naar de ‘next level’ kan brengen op jouw pad.

Praktische info cursus NAJAAR

De online sessies vinden plaats op  3, 10, 24 & 31 oktober & 7, 14, 21 & 28 november van 20.00-21.30. Deze zullen worden opgenomen. Na afloop ontvang je de link. Mocht je een keer verhinderd zijn dan kan je de sessie terugkijken.

De live oefen- en verdiepingsdagen vinden plaats op 18 oktober en 8 december van 10.00 – 17.30.
De locatie is Bronhoeve, Ossenwaard 14, 3945 PG, Cothen

Investering

De investering bedraagt €475,- voor 8 onlinesessies inclusief link naar de opnames en 2 live oefen- en verdiepingsdagen.

Contact

Mocht je nog vragen hebben dan kun je mij mailen naar justin@modernehypnotherapie.nl of bellen op 06-12560631.