stoppen met roken met hypnotherapie
Stoppen met roken met hypnotherapie


Je wenst voorgoed van het roken af te komen. Dit is een fantastische stap maar hoe verder……? Uit vele wetenschappelijke onderzoeken blijkt dat hypnose de meest effectieve behandeling is voor mensen die willen stoppen met roken, zonder pleisters, zonder gedoe en zonder wilskracht. Stoppen met roken met hypnotherapie werkt omdat er veel aandacht voor de psychische verslaving is die vele malen sterker is dan de nicotine verslaving.

Hypnotherapie staat centraal in mijn werkwijze en ter aanvulling gebruik ik de meest effectieve componenten van andere technieken.

De behandeling en hoeveel sessies heb je nodig

Zeven van de tien mensen hebben alleen twee of drie sessies nodig om te stoppen met roken.

1e sessie: De eerste sessie is een intake en motivatietest toegespitst op het rookgedrag en het psychische en emotionele belang van het roken. Na de eerste sessie bereid je je voor om te stoppen met roken op de dag van de tweede afspraak. Je krijgt een eenvoudige oefening mee die je daarmee helpt. De oude handeling (het roken van een sigaret) wordt vervangen door een nieuwe handeling (de oefening doen). Je ontwikkelt een gezonde gewoonte die je ook beloont met een goed gevoel.

2e sessie: Aan de hand van het intake en motivatietest onderga je een hypnose-behandeling.

3e sessie: Mocht je na drie weken nog steeds roken dan kun je terug komen voor een derde afspraak. In deze sessie verkennen we wat jou in de weg heeft gestaan om jouw doel te bereiken. Je ondergaat opnieuw een hypnose sessie.

De sessies duren 60-70 minuten.

Wat gebeurt er als je na drie sessies nog niet gestopt hebt met roken?

Als ja na drie sessies nog niet gestopt hebt, wat 30% voorkomt, is er een diepere therapeutische aanpak nodig. Het onderbewuste gebruikt het roken als een soort masker om onzekerheden en kwetsbaarheden te verbergen en/of verdoven. Het roken wordt dan, in de loop van de jaren, vervlochten met een meer zelfverzekerde versie van jezelf. Het is een soort psychische kruk geworden wat gepaard gaat met een innerlijke overtuiging dat je niet zonder kunt. Met andere woorden je bent psychisch gezien niet sterk genoeg om het roken los te laten. Daar moeten we naar kijken zodat dit stuk therapeutisch verwerkt kan worden. Dit proces duurt meestal nog drie sessies en blijkt heel succesvol te zijn.

stopping smoking with hypnotherapyKosten

  • Sessies 1 en 2: €150 per sessie (€300 in totaal).
  • Sessies 3+: De kosten van de volgende sessies bedragen €95 per sessie en dit is inclusief nieuwe hypnose-opnames waar nodig.

Betalingen van de sessies bij voorkeur met pin.

Annuleren

Kosteloos annuleren tot uiterlijk 48 uur van tevoren. Als je een sessie afzegt binnen 48 uur dan worden de kosten van de sessie in rekening gebracht.

Vergoeding

Heel veel verzekeraars vergoeden deels de kosten van de therapiesessies. Voor actuele informatie kijk naar de zorgwijzer.

Contact

Voor meer informatie of voor het maken van een afspraak stuur een mailtje naar justin@modernehypnotherapie.nl of bel naar 06-12560631

Geef jezelf en je lichaam een kans!

Terug